• <nav id="ucgeu"></nav>
  • 景观视频教程

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    景观 / 公共空间 2020-10-21 17:49 © 作品由「生死相随·」上传,最终解释权归作者所有 生死相随·

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    Architect: Verstas Architects
    Location: Helsinki, Finland | View Map
    Project Year: 2014
    Category: Offices

    Individual Buildings

    Apartments

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    EY Finland headquarters and apartment buildings

    办公和公寓楼位于芬兰赫尔辛基市中心最近开发的T?l?nlahti地区。特伦拉蒂毗邻赫尔辛基中央火车站和议会。它靠着一个海湾和一个公园,作为城市北部的主要绿色走廊。建筑师阿尔瓦阿尔托著名的会议中心,大理石覆盖的芬兰迪亚大厅与其他地标性建筑毗邻。EY House原本是EY芬兰公司的总部,两栋公寓楼占据了该区域最北端、最显眼的位置,与芬兰迪亚厅相对。
    由于该位置突出,2011年组织了一次国际建筑竞赛,设计一座办公楼和公寓楼。评审团称赞了维斯塔斯建筑师的获奖方案,因为它庄重而内敛的外观与周围环境很协调。
    The office and apartment block stands in the T??l?nlahti area, a recently developed site in the heart of Helsinki, Finland. T??l?nlahti is adjacent to Helsinki Central railway station and the Parliament. It is by a bay and a park that continues as the main green corridor to the north of the city. Architect Alvar Aalto's famous conference centre, the marble clad Finlandia Hall borders the area among other landmark buildings. The EY House, originally the headquarters of EY Finland company, and the two apartment buildings occupy the northernmost and most visible position in the area, opposite the Finlandia Hall.
    Because of the prominent site, an international architectural competition was organized to design of an office and apartment building in 2011. The jury praised Verstas Architects’ winning proposal for its dignified and restrained appearance, which sits well to its surroundings.

    What was the brief?

    经过半个世纪对这一重要遗址的规划和构想,以及它的逐步建设,T?l?nlahti地区近年来经历了一系列变化。这座城市雄心勃勃地要把它发展成一个文化、商业和人民的地方。由史蒂芬·霍尔设计的现代艺术博物馆Kiasma于1998年开业,赫尔辛基音乐中心于2011年开业。近十年来,铁路沿线出现了一排公司总部、住房和中央图书馆。安永大厦和公寓终止了这一排。根据城市规划,铁路沿线是办公楼,公园的边界是住宅区。它们应该在视觉上与天篷和桥梁结合起来形成街区,尽管其间有一条街道。
    The T??l?nlahti area has gone through a series of changes in the recent years, after half a century of plans and ideas for the important site and its gradual building. The city has had the ambition to develop it as a place for culture, business and people. The Museum of Modern Art, Kiasma, designed by Steven Holl, opened in 1998 and the Helsinki Music Centre in 2011. In the past decade, a row of company headquarters, housing and a central library have emerged along the railways. The EY house and apartments terminates this row. According to the city plan, offices line the railways, while housing the borders the park. They should be visually combined with canopies and bridges to form blocks, although a street runs in-between.

    What were the key challenges?

    这座位于芬兰首都的建筑在国家地标建筑中非常突出,从公园和铁路远处都能看到,这对设计提出了要求。办公室和住宅并排排列,既要形成一个视觉上连贯的整体,又要适应街道的分割街区。办公室必须灵活,适合各种工作。该项目以节能和低环境影响为目标,达到了LEED金标准。
    The extraordinary prominence of the site in the Finnish capital among national landmarks and visible from far from the parks and railways set demands for the design. Offices and housing side by side had to form a visually coherent whole, but also be adapted to the street bisecting the block. The office had to be flexible and suitable for various types of work. The project aimed at energy efficiency and low environmental impact and achieved LEED Gold standard.

    What were the solutions?

    安永总部巧妙折叠的体积创造了一个雕塑的外观。然而,一个典型的垂直窗户的网格立面给了它永恒的感觉。它呼应了对面芬兰迪亚大厅庄严的节日气氛,由阿尔瓦·阿尔托设计,于1971年竣工。公寓的外部也有一个冷静的网格,但更多的水平开口使它们与办公室区别开来,同时为整个街区创造了一个连贯的外观。钢栏杆将阳台、露台和窗户连接在一起,形成了建筑。立面不断变化的深度在覆盖着灰色石头、白色灰泥和木材的表面上创造出一种光影效果。
    办公室的主入口和朝向公园的休息室。弯曲的墙壁和螺旋形的主楼梯,在建筑的中心用天窗照明,定义了办公室内部??攀郊苹付送哦雍献骱图泄ぷ鞯那??;嵋槭?、安静空间和休息室区域按这些区域布置。这创造了一个所谓的多空间办公室,一个充满活力的景观办公室,但也提供了重点工作。
    The subtly folding volume of the EY headquarters creates a sculptural appearance. Yet, a classic grid fa?ade of vertical windows gives it timelessness. It echoes the solemn festivity of opposite Finlandia Hall designed by Alvar Aalto and completed in 1971. The apartments exterior, too, has a sober grid, but more horizontal openings that distinguishes them from the office, while creating a coherent appearance to the whole block. Steel railings tie together balconies, terraces and windows, giving the buildings. The changing depth of the facade creates a play of light and shadow on the surfaces clad with grey stone, white plaster and wood.
    The main entrance to the office and the lounge open towards the park. Curving walls and a spiralling main staircase illuminated with a skylight in the centre of the building define the office interior. The open plan has designated zones for teamwork and concentrated work. Conference rooms, silent spaces and lounge areas are arranged according to these zones. This creates a so-called multi-space office, a dynamic landscape office that nevertheless affords focused work, too.

    本文转自 Archello http://archello.com/project/ey-finland-headquarters-and-apartment-buildings
    收藏本文
    暂无评论,快来抢沙发
    设计师 | 中国
    EY Finland headquarters and apartment buildings
    pc信誉大群哪里有